top of page

Tabbouleh

Ingredienser

  • 1 knippe persilja (slätbladig) [ca 400 g]

  • 4-5 tomater

  • 2-3 salladslökar (eller en liten rödlök)

  • 0,5 dl bulgur, finmalen

  • 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torkad mynta)

  • 2-3 citroner

  • 0,5 dl olivolja

  • salt

Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.

 

Finhacka grönsakerna och persiljan och låt rinna av i en sil en stund.

 

Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda.

 

Smaka dig fram, hur salt/mycket syra du vill ha.

 

Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig det och då svälla upp.

 

Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den.

 

Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid

bottom of page