top of page

Om oss

goteborgs_orienthus_swirl_hemsida.png
Vilka är vi?

Vilka är vi?

För nästan 30 år sedan grundade Nader Appasi Göteborgs Orienthus i Gamlestaden, ett familjeägt företag med fokus på etnisk detaljhandel, särskilt inriktad på mat från olika delar av världen. Nader började sin resa med en liten grossistverksamhet för ägg och grönsaker, lockad av den stora strömmen av kunder som visade på behovet. Med tiden växte verksamheten och 2005 omvandlades den till en hel stormarknad – Göteborgs Orienthus.

Konceptet bakom Göteborgs Orienthus strävar efter att skapa en känsla av en saluhall, där det är mer än bara en plats att handla mat. Det är en mötesplats där människor och smaker samlas, och där man kan upptäcka både nya och bekanta matkulturer. Med en grund i den svenska matkulturen erbjuder Göteborgs Orienthus inspiration och matvaror som kanske inte finns tillgängliga i vanliga livsmedelsbutiker.

Ägandet har gått vidare till nästa generation, som förvaltar arvet med innovation och moderna idéer, samtidigt som de bevarar den varma och välkomnande atmosfär som präglade företaget från början. Med mat från alla hörn av världen och lockande recept är Göteborgs Orienthus en plats där smaklökarna får dansa av glädje.

bottom of page