
Ingredienser
700 g köttfärs, lamm eller nöt
1 st stor gul lök
1 dl persilja, finhackad
2 tsk paprikapulver alt. chilipulver
1 tsk 7 sorters kryddor
Salt och peppar efter smak
Gör såhär
Steg 1: Förbered grönsakerna
Finhacka persiljan och den gula löken.
Steg 2: Blanda köttfärsen
Lägg köttfärsen i en stor skål.
Tillsätt sju kryddor, finhackad persilja, finhackad gul lök, paprikapulver eller chilipulver, salt och peppar.
Blanda noggrant tills alla ingredienser är väl fördelade.
Steg 3: Forma köttfärsen till spett
Ta en handfull av köttfärsblandningen och forma den runt ett grillspett. Pressa försiktigt så att köttet sitter fast på spettet.
Upprepa tills all köttfärs är formad till spett.
Steg 4: Tillaga spetten
Värm upp grillen till medelhög värme. Om du använder en kolgrill, se till att kolen är helt rända. Placera spetten på grillen och grilla dem i cirka 10-15 minuter, vänd dem regelbundet så att de får en jämn bryning och är genomstekta.
Steg 5: Servera!
Ta av spetten från grillen eller stekpannan och låt dem vila i några minuter.
Servera med valfria tillbehör som pitabröd, hummus, tabbouleh, tzatziki, grillade grönsaker, ris eller någon annan favorit.