top of page

Kebabspett

Ingredienser

  • 700 g köttfärs, lamm eller nöt

  • 1 st stor gul lök

  • 1 dl persilja, finhackad

  • 2 tsk paprikapulver alt. chilipulver

  • 1 tsk 7 sorters kryddor

  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär

Steg 1: Förbered grönsakerna


  • Finhacka persiljan och den gula löken.


Steg 2: Blanda köttfärsen


  • Lägg köttfärsen i en stor skÃ¥l.

  • Tillsätt sju kryddor, finhackad persilja, finhackad gul lök, paprikapulver eller chilipulver, salt och peppar.

  • Blanda noggrant tills alla ingredienser är väl fördelade.


Steg 3: Forma köttfärsen till spett


  • Ta en handfull av köttfärsblandningen och forma den runt ett grillspett. Pressa försiktigt sÃ¥ att köttet sitter fast pÃ¥ spettet.

  • Upprepa tills all köttfärs är formad till spett.


Steg 4: Tillaga spetten


  • Värm upp grillen till medelhög värme. Om du använder en kolgrill, se till att kolen är helt rända. Placera spetten pÃ¥ grillen och grilla dem i cirka 10-15 minuter, vänd dem regelbundet sÃ¥ att de fÃ¥r en jämn bryning och är genomstekta.


Steg 5: Servera!

  • Ta av spetten frÃ¥n grillen eller stekpannan och lÃ¥t dem vila i nÃ¥gra minuter.

  • Servera med valfria tillbehör som pitabröd, hummus, tabbouleh, tzatziki, grillade grönsaker, ris eller nÃ¥gon annan favorit.

bottom of page