top of page

Tärnad kycklingfilé med grönsaker i krämig sås

Ingredienser

500 g tärnad kycklingfilé

1 gul lök (hackad)

2 st vitlöksklyftor (finhackade)

1 st röd paprika (tärnad)

1 st zucchini (tärnad)

200 ml matlagningsgrädde

2 msk tomatpuré

1 tsk paprikapulver

Salt och peppar efter smak

2 msk olivolja

Färsk persilja för garnering

Gör såhär

  1. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, och fräs tills de blir mjuka och genomskinliga.

  2. Lägg i den tärnade kycklingfilén och stek tills den är gyllenbrun och genomstekt, cirka 5-7 minuter.

  3. Tillsätt paprikan och zucchinin och låt allt fräsa ihop i 3-4 minuter tills grönsakerna mjuknar.

  4. Blanda ner tomatpuré och paprikapulver, och rör om ordentligt. Häll sedan i matlagningsgrädden och låt såsen sjuda i 5 minuter tills den tjocknar något.

  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk persilja och servera.

bottom of page