
Ingredienser
2 dl torkade kikärtor
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk citronsaft
2 msk tahinipasta
3 msk neutral olja
4 msk olivolja
1 tsk vatten
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
Gör såhär
Steg 1: Blötlägg kikärtor
Börja med att blötlägga torkade kikärtor i vatten. Låt dem stå över natten eller minst 10 timmar.
Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärtorna noggrant.
Steg 2: Koka kikärtor
Koka de blötlagda kikärtortna i nytt vatten under lock i cirka 40 minuter, eller tills de är mjuka och genomkokta.
När kikärtorna är färdigkokta, häll av vattnet och låt dem svalna något.
Steg 3: Förbered & tillsätt alla ingredienser
Hacka vitlöksklyftorna grov och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med de kokta kikärtorna.
Tillsätt spiskummin, färskpressad citronsaft, tahini, neutral olja (t.ex. rapsolja eller solrosolja) och olivolja i mixern.
Steg 4: Servera hummusen!
Överför hummusen till en serveringsskål och forma en liten fördjupning i mitten med hjälp av en sked.
Häll över lite mer olivolja i fördjupningen och strö över paprikapulver som dekoration.