top of page

Hummus

Ingredienser

  • 2 dl torkade kikärtor

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 0,5 tsk citronsaft

  • 2 msk tahinipasta

  • 3 msk neutral olja

  • 4 msk olivolja

  • 1 tsk vatten

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk malen spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

Gör såhär

Steg 1: Blötlägg kikärtor


Börja med att blötlägga torkade kikärtor i vatten. Låt dem stå över natten eller minst 10 timmar.

Häll av blötläggningsvattnet och skölj kikärtorna noggrant.


Steg 2: Koka kikärtor


Koka de blötlagda kikärtortna i nytt vatten under lock i cirka 40 minuter, eller tills de är mjuka och genomkokta.

När kikärtorna är färdigkokta, häll av vattnet och låt dem svalna något.


Steg 3: Förbered & tillsätt alla ingredienser


Hacka vitlöksklyftorna grov och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med de kokta kikärtorna.

Tillsätt spiskummin, färskpressad citronsaft, tahini, neutral olja (t.ex. rapsolja eller solrosolja) och olivolja i mixern.


Steg 4: Servera hummusen!


Överför hummusen till en serveringsskål och forma en liten fördjupning i mitten med hjälp av en sked.

Häll över lite mer olivolja i fördjupningen och strö över paprikapulver som dekoration.

bottom of page