
Ingredienser
2 st stora aubergine alt. aubergine på burk
3 msk olivolja
2-3 st vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
3 msk tahini, sesampasta
1 tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
3 msk citronsaft
Salt och peppar efter smak
Färsk persilja eller koriander, garnering
Granatäppelkärnor, garnering
Gör såhär
Steg 1: Förbered auberginerna
Förvärm ugnen till 200ºC.
Stick några hål i auberginerna med en gaffel för att släppa ut ångan medan de bakas.
Placera auberginerna på en bakplåt och baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills de är mjuka och skalen är skrynkliga. Du kan också grilla dem på en grill för att få en rökig smak.
Steg 2: Skala auberginerna
Ta ut auberginerna, låt dem svalna. När de är tillräckligt svala för att hantera, skär dem på längden och skrapa ut det mjuka köttet med en sked.
Släng skalen.
Steg 3: Mixa ingredienserna
Lägg aubergineköttet i en mixer eller matberedare.
Tillsätt vitlök, tahini, citronsaft, olivolja salt, peppar och spiskummin.
Mixa tills du får en slät och krämig konsistens. Smaka av justera kryddningen efter behov.
Steg 4: Servera!
Lägg upp baba ganoush i en serveringsskål. Ringla över lite extra olivolja och garnera med hackad persilja eller koriander och några granatäpplekärnor.
Servera med pitabröd, grönsaksstavar eller som en del av mezze-tallrik.