top of page

Baba Ganoush

Ingredienser

  • 2 st stora aubergine alt. aubergine pÃ¥ burk

  • 3 msk olivolja

  • 2-3 st vitlöksklyftor, finhackade eller pressade

  • 3 msk tahini, sesampasta

  • 1 tsk chilipulver

  • 1 tsk malen spiskummin

  • 3 msk citronsaft

  • Salt och peppar efter smak

  • Färsk persilja eller koriander, garnering

  • Granatäppelkärnor, garnering

Gör såhär

Steg 1: Förbered auberginerna


  • Förvärm ugnen till 200ºC.

  • Stick nÃ¥gra hÃ¥l i auberginerna med en gaffel för att släppa ut Ã¥ngan medan de bakas.

  • Placera auberginerna pÃ¥ en bakplÃ¥t och baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills de är mjuka och skalen är skrynkliga. Du kan ocksÃ¥ grilla dem pÃ¥ en grill för att fÃ¥ en rökig smak.


Steg 2: Skala auberginerna


  • Ta ut auberginerna, lÃ¥t dem svalna. När de är tillräckligt svala för att hantera, skär dem pÃ¥ längden och skrapa ut det mjuka köttet med en sked.

  • Släng skalen.


Steg 3: Mixa ingredienserna


  • Lägg aubergineköttet i en mixer eller matberedare.

  • Tillsätt vitlök, tahini, citronsaft, olivolja salt, peppar och spiskummin.

  • Mixa tills du fÃ¥r en slät och krämig konsistens. Smaka av justera kryddningen efter behov.


Steg 4: Servera!


  • Lägg upp baba ganoush i en serveringsskÃ¥l. Ringla över lite extra olivolja och garnera med hackad persilja eller koriander och nÃ¥gra granatäpplekärnor.

  • Servera med pitabröd, grönsaksstavar eller som en del av mezze-tallrik.

bottom of page