top of page

Hummus

Ingredienser:

  • 2 dl torkade kikärtor

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 tsk malen spiskummin

  • 0,5 citron, saften

  • 2 msk tahinipasta

  • 3 msk neutral olja

  • 4 msk olivolja

  • salt

  • vatten (en skvätt)

  • 1 tsk paprikapulver

Börja med att blötlägga torkade kikärtor i vattnet. De skall stå över natten, minst 10 timmar. Häll av blötläggningsvatten och koka kikärtorna i nytt vatten under lock på 40 minuter. När de kokat mjuka, häll av vattnet från kikärtorna och låt dem svalna.

 

Hacka vitlöken och lägg ner i en mixer tillsammans med kikärtorna.

 

Tillsätt spiskummin, citronsaft, tahini, neutral olja och olivolja i en mixer.

 

Krydda upp med salt.

 

Mixa allt tills det är helt slätt och späd med lite vatten för en rinnigare konsistens.

 

Slå upp hummusen i en skål och forma som en liten skål i hummusen med hjälp av en sked.

 

Slå på lite mer olivolja i den lilla skålen och sprinkla över paprikapulver.

bottom of page