top of page

Falafel med sallad

Ingredienser falafel

  • 500 g torkade kikärtor, blötlagda över natten

  • 1 gul lök, stor

  • 100 g färsk bladpersilja

  • 2-3 klyftor vitlök

  • 1 grön chilifrukt

  • 2-3 tsk salt

  • 2 tsk svartpeppar

  • 3 msk malen spiskummin

  • 5 msk sesamfrön

  • 1 msk bakpulver

  • 1 tsk bikarbonat

Ingredienser sallad

  • 4 tomater

  • 1 gul lök, stor

  • 1 kruka färsk mynta

  • 1 kruka färsk bladpersilja

  • 2 citroner

  • 2-3 tsk salt

  • 2 tsk svartpeppar

  • 2-3 msk olivolja

Blanda kikärtor, lök, persilja, vitlök och chili.

 

Mal alltihop två gånger i en köttkvarn eller kör det i en matberedare.

 

Blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med mer salt om det behövs.

 

Låt allt vila i ca 15 minuter.

 

Forma bullar med sked, ca 4 cm i diameter

 

Fritera dem gyllenbruna i olja, ca 170 grader.

Skär tomaterna i tärningar om ca 1x1 cm stora bitar.

 

Skala och hacka löken fint.

 

Hacka mynta och persilja fint.

 

Lägg allt i en skål och tillsätt citron, olivolja, salt och peppar.

bottom of page